diumenge, 4 de setembre del 2011

PRESENTACIÓ DE L'ENTITAT FIGURAIRES I ARTESANS DE SABADELL


FIGURAIRES I ARTESANS DE SABADELL



Figuraires i Artesans de Sabadell és una entitat jove, fundada en aquesta ciutat industrial a finals de 2006 per un grup de persones provinents del món pessebrístic interessades en l’etnografia catalana i dedicada  a la recerca i divulgació de costums i tradicions del nostre pais.

Després de recollir informacions sobre un objectiu concret a través de diversos mitjans (llibres, revistes temàtiques, transmissions orals, documentació d’arxius oficials i particulars... ) en fa un estudi, confecciona croquis, i planells i finalment elabora diorames del tema a exposar. El diorama es compon d’un fons ambientat en el fet que es vol representar i es complementa amb figures de terracota de formes humanes o d’animals, normalment “a palillo” (no de motlle) i s’acaba amb petits detalls que li dóna l’enmarcat final. Les seves obres també es poden representar amb conjunts aillats de figures (humanes o animals) o qualsevol estri en miniatura.

L’any 2006, tot just acabada de fundar, va fer la primera exposició per Nadal sobre el tema “Les figures del nostre pessebre” a la ciutat de Sabadell on s’hi mostraven una setantena de peces de terracota fetes a ma.

Actualment treballa en la recerca i divulgació de costums i oficis antics que es van perdent per tal de redescobrir aquestes tasques i mostrar-les a tothom. El projecte, molt ambiciós, preten recórrer la major part possible del nostre pais i engrandir la col·leció a mida que va passant el temps.

Pensem que aquesta iniciativa ajuda a que l’esforç dels nostres avantpassats no caigui en l’oblit ja que moltes de les activitats en les que treballem són costums i feines que, per falta de continuitat van quedant arraconades a les golfes de les nostres cases i en la memòria dels nostres familiars més grans.

La Generalitat de Catalunya ha inscrit aquesta entitat cultural en el Registre d’Associacions de la Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques  amb el número 35797 amb data 04/12/2007.





Figuraires i Artesans de Sabadell, N.I.F. G-64839152.

1 comentari:

  1. Ahir varem visitar els Pessebres de Castellar del Vallès, excel.lents; i més encara amb el recolzament d'aquesta meravellosa exposició sobre el nostre passat (per cert no tant llunyà) de les feines i oficis a casa nostra.
    Enhorabona i endavant !!, esperem veure us aviat al nostre poble
    Josep Mª Casademont (Porqueres-Pla de l'estany)

    ResponElimina