dilluns, 5 de setembre del 2011

PRESENTACIÓ DE L'EXPOSICIÓ ITINERANT "LA VIDA RURAL A CATALUNYA , UN TAST DE LA NOSTRA HISTÒRIA"


Afegeix la llegenda


 

 

 

 

 

 

 

LA VIDA RURAL A CATALUNYA

UN TAST DE LA NOSTRA HISTÒRIA




L’objectiu d’aquesta mostra l’hem enfocat a recuperar una petita part de les feines que es desenvolupaven fins ben entrat el segle XX. Ens referim al que s’anomena com a economia de subsistència, és a dir, a les tasques rurals que van portar a terme els nostres avantpassats. Entrant en més detall, és una petita mostra dels treballs i costums que es feien en una llar rural més de cent anys enrera, ja sigui de la plana o bé a muntanya (esmolant la dalla, trepitjant el raim, la matança del porc, fent un carro per transportar la palla, xollant ovelles, pasturant les vaques, fent un matalàs,  el cabaler es fa capellà...)

Aquesta mostra consta d’un conjunt de vitrines on s’exposen diverses figures, eines del camp en miniatura i un grapat de diorames on es representen alguns oficis ja perduts o en vies d’extinció. Diversos cartells explicatius, fotografies de gran format i una sèrie d’estris del camp a tamany real acaben emmarcant aquesta exposició.

Entre diorames, figures, rètols i fotografies el visitant viatjarà a un món ja desaparegut en la que la vida era duríssima. Veurem feines i treballs que transportaran al visitant a una època molt difícil, però a la vegada -segons diu la gent gran- molt més feliç que l’actual..

Pensem que és molt important dur a terme iniciatives per tal de dignificar els costums, les tradicions i les feines dels nostres avantpassats. És important saber on anem, però molt més saber d’on venim. Per això, amb aquesta exposició, pretenem contribuir a la lluita contra l’oblit del nostre patrimoni cultural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada