dilluns, 22 de desembre del 2014

CICLE DE NADAL 2014

 

COL·LABOREM AMB EL GRUP PESSEBRISTA DE CASTELLAR DEL VALLÉS

Dins de les activitats nadalenques, Figuraires i Artesans de Sabadell ha col·laborat amb el Grup Pessebrista de Castellar del Vallès amb dos diorames.

Dins el marc de l’exposició de Tradicions Nadalenques del primer pis dels locals del Grup Pessebrista, la nostra entitat ha muntat un diorama anomenat “El vers de Nadal” on es representa una família escoltant la petita de la casa dempeus sobre una cadira mentre recita el tradicional vers de Nadal que ha après a l’escola, tot dins l’entorn inspirat en la cuina de la masia de Can Deu, al Vallès. Diorama on s’aprecien gran quantitat de detalls d’una cuina a pagès que des del segle XV fins a meitat del segle XX ha estat en activitat permanent.


D’altra banda, a la sala d’exposicions dels pessebres, com a adhesió als actes del tricentenari i acollint-nos al lema d’enguany del Grup Pessebrista de Castellar (Llocs de fets que han marcat la Història de Catalunya) presentem un fragment del Carrer del Ventres, al costat del Rec Comtal, dins la Barcelona de principis del segle XVIII, on hi ha representades algunes de les classes socials de l’època: Un mercader, una pagesa, un oficial d’infanteria del Regiment de la Diputació i dos nens, en memòria i homenatge als herois de la defensa de la llibertat dels fets de 1714.
Us recomanem, doncs, que visiteu l’exposició de pessebres del Grup Pessebrista de Castellar del Vallès on a part de la nostra col·laboració gaudireu de dues exposicions en una sola visita. Obert fins el primer diumenge de febrer.

Us hi esperem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada