diumenge, 17 de juny del 2012

CURSOS DE MODELATGE DE FIGURES ANY 2012



Amb un total de 19 assistents, hem arrencat els cursos formatius de modelatge de figures de pessebre d’enguany. Per bé que hem rebut més peticions, no hem pogut atendre-les totes per manca d’espai o perquè han arribat fora de termini. No obstant animem a aquestes persones a inscriure`s per al proper any amb la suficient antel·lació.

Aquestes sessions es duen a terme als locals de l’entitat Grup Pessebrista de Castellar del Vallès, que cedeix les seves instal·lacions a fi de desenvolupar els cursos amb les màximes garanties d’exit possibles, cosa que els hi agraim molt sincerament.

Enguany hem cursat dos nivells d’aprenentatge: Un de bàsic per a no iniciats i un d’avançat per alumnes d’anys anteriors. Els participants que són d’edats molt diverses són  vinguts de Castellar del Vallès, Sabadell, Barcelona i Monistrol de Calders.

Pel que fa al nivell bàsic hem tingut 9 inscrits que estan seguint el curs amb entusiasme, prenent contacte amb el fang –molts d’ells per primera vegada- i aprenent el treball segons les fases d’assecatge, estudiant anatomia humana artística, assimilant les proporcionalitats de la figura humana en el seu creixement....i en definitiva a fer orelles, mans, nassos, cares... fins a realitzar una figura sencera partint d’una idea preconcebuda.

Pel que fa als 10 inscrits del nivell avançat, a partir dels coneixements de l’any anterior la tasca s’ha centrat en el moviment de la figura, en les expressions facials, en el vestit de la figura i, en general, al perfeccionament de la tècnica. En qualitat de veterans que són, el nivell d’exigència ha estat més alt que l’ant passat. Una de les novetats introduides aquest any és que aquests alumnes pocs dies abans de cada sessió conjunta, estan rebent via correu electrònic la fitxa tècnica del que consistirà la propera sessió, fet que estalvia molt de temps en les explicacions de cada sessió, a banda que cada ú ja sap prèviament amb el que s’haurà d’enfrontar a la propera trobada.

Ara que estem a meitat del curs, amb les figures acabades de fang i a punt de coure, es comencen a veure els magnífics resultats. Un cop cuites les figures iniciarem la segona part del curs que tractarà la fase de pintat, on experimentarem amb diferents tècniques i materials i, per fi, es veurà el resultat final de setmanes d’esforç.

El ressò de les sessions ha fet que un equip de Televisió de Catalunya estigui el·laborant  durant aquestes setmanes un reportatge sobre la manera d’impartir els nostres cursos i que es podrà veure per TV3 ben entrada la tardor.

Una de les claus del figuraire és no perdre el contacte amb el fang durant l’any. Poc o molt, hem de tenir sempre un projecte en marxa, ja que una parada massa dilatada en el temps fa perdre el tacte (i el tracte) amb el fang i a més, costa molt més tornar-se a “enganxar”. És per això que animem a tothom a no guardar la pastilla de fang i a seguir treballant, treballant, treballant....



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada